Praktijkinformatie
Hieronder vindt u alle relevante informatie aangaande Huisartsenpraktijk Willemsen en de Vet in het gezondheidscentrum “de Linde”.
De praktijk behandelt ingeschreven patiënten uit Ermelo, Harderwijk (Drielanden tot aan snelweg en bij tweelingstad tot aan spoorlijn) en passanten, die in de regio verblijven.
Openingstijden
De huisartsenpraktijk is iedere werkdag geopend van 8 tot 17 uur.
Op woensdag tussen 17.00 en 18.00 is er een avondspreekuur op afspraak door huisarts Willemsen en assistente.
(Het inloopspreekuur is komen te vervallen)
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 18:00 |
Donderdag | 08:00 | 17:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Spoedgevallen
Voor spoed 0341-55 23 19 en dan optie 1
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Belt U bij verwondingen en spoedeisende gevallen altijd eerst naar de praktijk. U wordt dan met voorrang geholpen.
In de avond, nacht en weekenduren kunt u voor uitsluitend spoed of ongevallen terecht bij de huisartsenpost in Harderwijk, tel:
085-773 73 71
Afspraak maken
Het spreekuur wordt op afspraak gehouden op iedere werkdag. U kunt aangeven bij wie u de afspraak wilt. De assistente zal u vragen waar de afspraak voor is, enerzijds voor de planning (enkel of dubbelconsult/spoedcriteria), anderzijds om de afspraak bij de juiste medewerker te maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente. Via het patienteportaal kunt u een bericht naar de huisarts sturen. Dit kan alleen voor klachten, waarvoor u al eerder bij die huisarts bent geweest.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. Tevens kan zij inschatten of het beter is om dubbele tijd af te spreken, of een bepaalde ruimte beschikbaar is (bv voor ingreepjes) en of de assistente eventueel moet assisteren. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Soms zal ze een afspraak adviseren bij een andere medewerker (b.v. stoppen met roken)
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Telefonisch spreekuur
Telefonisch spreekuur
Voor vragen en uitslagen kunt u de assistente bellen of een bericht via het patientenportaal naar de huisarts sturen. Alle adviezen van de assistente worden nabesproken met de huisarts.
U kunt ook in overleg met de assistente een afspraak maken op het terugbelspreekuur van de huisarts. U wordt dan teruggebeld op een nader afgesproken tijdstip.
E-consult
Voor klachten/uitslagen, waarvoor u al eerder op het spreekuur bent geweest, kunt u ook gebruik maken van het e-mailconsult via optie berichten in uw portaal. Deze zijn niet bedoeld voor acute klachten. U kunt binnen 3 dagen antwoord verwachten.
Huisbezoek
Huisbezoek
Indien u om medische redenen niet in staat bent, om naar de praktijk toe te komen, kunt u een visite aanvragen (telefonisch via de assistente).
Assistentie en praktijkondersteuning
Praktijkassistente
Assistentes:
De assistente beantwoordt de telefoon. Zij maakt afspraken voor de spreekuren van de huisartsen, praktijkondersteunster en de assistente zelf. Ook kan ze met u uitslagen bespreken en korte kleine klachten bespreken.
De assistentes hebben spreekuur volgens afspraak.
Assistente spreekuur
-oren uitspuiten: Indien een prop het oor afsluit en aanleiding geeft tot minder gehoor, kan het oor uitgespoten worden. Wel moet u dan minimaal 2 dagen het oor met olie gedruppeld hebben (bv sla-olie). Indien u in het verleden aan het oor geopereerd bent, kunt u beter overleggen of het wel kan: in sommige gevallen kan het oor dan beter niet worden uitgespoten
-maken van uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
-bepalen van glucose, CRP of Hb via vingerprik
-geven van injecties
-wondbehandeling
-zwachtelen
-bloeddrukmeting, zowel 1-malig als als vaste controle
-maken van ecg’s (hartfilmpje), audiometrie (gehoortest), bepalen Enkel-arm index (aantonen van vernauwde bloedvaten in benen). Dit alles op verwijzing van de huisarts of praktijkondersteuner
-tapen van enkels na verstuikte enkel
-verwijderen van hechtingen
-aansluiten van 24-uursbloeddrukmeter
-behandelen van wratten met stikstof
Praktijkondersteuning
Canan Yilmaz begeleidt patienten met chronische longziekten en hart- en vaatziekten en bezoekt ouderen in het kader van een ouderenproject. Ook zij kan u begeleiden met stoppen met roken. Canan spreekt ook Turks.
Jessica van Wiggen begeleidt mensen met diabetes mellitus (suikerziekte), hoge bloeddruk en hart en vaatziekten.
Zij werkt uitsluitend op afspraak en alleen op verwijzing van de huisarts.
Thijs van der Haar en Susan Inberg begeleiden/behandelen patienten met psychische en sociale problemen.
Informatie over hulpverlening van de praktijkondersteuner
geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ)
Binnen de huisartsenpraktijk is er sinds een aantal jaren de functie van praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg, afgekort als POH-GGZ.
De POH-GGZ is een voor de huisartsenzorg opgeleide GGZ-hulpverlener. De POH-GGZ begeleidt bij psychische, sociale klachten en hulpvragen. Heeft ook overzicht op diverse hulpverleningsmogelijkheden.
U kunt in overleg met de assistente of huisarts een afspraak maken bij de POH-GGZ.
De hulp wordt volledig vergoed door uw basisverzekering en valt niet in het eigen risico.
Wat kan de POH-GGZ voor u betekenen?
De POH-GGZ begeleidt bij psychische, sociale klachten en hulpvragen. Dit kan gaan om zeer diverse onderwerpen en levensgebeurtenissen.
Een aantal voorbeelden:
- overbelasting en overspanning
- functioneren op werk of school
- somberheid en depressie
- slaapproblemen
- angst en paniek
- relatieproblemen
- problemen in sociale contacten
- concentratieproblemen
- boosheid en agressie
- zelfbeeld en identiteit
- piekeren
- verslaving
- schokkende gebeurtenissen
- verwerken van een verlies
- omgaan met ziekte en pijn
- zingeving en levensvragen
- zorgen voor anderen
- opvoedingsproblemen
- zorgen over anderen
- …
Iedere situatie zal de POH-GGZ zorgvuldig en vertrouwelijk met u bespreken.
Hoe alledaags of ingrijpend ook. Een eerste gesprek wordt zo snel mogelijk gepland.
Wat kunt u verwachten?
De POH-GGZ:
- stelt vragen over de aard van uw vraag of probleem
- kan u vragen een online vragenlijst in te vullen
- ondersteunt u in een lastige situatie
- helpt uw doelen te verhelderen
- bespreekt met u of uw hulpvraag binnen de huisartsenpraktijk past
- verwijst u eventueel naar een andere (GGZ-)zorgverlener
Verdere hulp van de POH-GGZ kan bestaan uit:
- gesprekken om u sterker te gaan voelen, zodat u weer verder kunt en/of weet hoe u met moeilijke situaties kunt omgaan
- adviezen in leefstijl, zoals omgaan met energie, sociale contacten, lichaamsbeweging, ontspanning, activiteiten en dagindeling
- een behandeling of online cursus met huiswerkopdrachten om inzicht in uzelf te krijgen en/of klachten te verminderen
- suggesties voor sites en boeken over onderwerpen die voor u van belang zijn
De hoeveelheid en frequentie van de consulten bepaalt u in samenspraak met de POH-GGZ. Dit kunnen bijvoorbeeld gesprekken zijn van een half uur, eens in de twee weken.
Het kunnen slechts enkele gesprekken zijn of hulp gedurende een langere periode.
Uw actieve betrokkenheid is van grote invloed op het resultaat van de hulp. Ook is het van belang dat u en de POH-GGZ overeenstemming hebben over de aard van uw vraag of probleem. Vervolgens werkt u samen met de POH-GGZ aan uw doelen en herstel.
Afspraak maken
Kunt u hulp gebruiken van de POH-GGZ? Heeft u zorgen over een directe naaste?
Heeft u vragen over wat de POH-GGZ in uw situatie kan betekenen?
Aarzel niet om, in overleg met de assistente of huisarts, een afspraak te maken bij de POH-GGZ.
Om de organisatie van consulten goed te laten verlopen, wijzen we u op het volgende:
We verzoeken u vriendelijk om gemaakte afspraken na te komen of een afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren of verzetten.
Andere spreekuren
Wrattenspreekuur
Het behandelen van wratten gebeurt op het assistentespreekuur. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente
Zij bevriest dan de wratten mbv stikstof. Alleen typische wratten komen daarvoor in aanmerking. Andere plekjes kunt u beter op het spreekuur aan de huisarts laten zien.
Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
1x/5 jaar wordt u door de assistente opgeroepen voor het laten maken van een uitstrijkje van de baarmoederhals. U kunt dan een afspraak maken op het spreekuur van de assistente. De registratie gebeurt bij de GGD. U krijgt de uitslag thuis gestuurd en anders kunt u bellen na 3 weken bellen voor de uitslag. Denkt u, bijvoorbeeld door verhuizing of zwangerschap buiten de boot te zijn gevallen, dan kunt u contact opnemen met de assistente.
Reizigersadvisering
Bent u van plan op reis te gaan? Wij willen u zo volledig mogelijk laten adviseren over uw gezondheid op reis. De praktijk Linnaeus (bij ons in het gezondheidscentrum) is LCR gecertificeerd om gedegen advies op maat te geven en de vaccinaties (inclusief Gele Koorts) te verzorgen. Dit doen zij voor patiënten die ingeschreven staan bij huisartsenpraktijk Linnaeus en huisartsenpraktijk Willemsen-de Vet.
Reizigersadvisering wordt niet vergoed door de basisverzekering, soms wel door de aanvullende verzekering. Controleer uw polis of vraag uw verzekeraar welke vergoeding voor u geldt.
Voor het geven van een volledig reizigersadvies ontvangt u een factuur van de praktijk, die u, na pinbetaling, mogelijk zelf kunt indienen bij de zorgverzekeraar. De kosten voor een volledig reizigersadvies bedragen € 55,00 per persoon per reis. Voor reizen naar meer dan 2 landen of langer dan 3 maanden is dit € 67,50 per persoon per reis. Dit bedrag is inclusief advisering, vaccinatiebewijs, benodigde recepten en het toedienen van de vaccinaties, maar exclusief de kosten voor de vaccins en medicatie (die betaalt u apart aan de apotheek en kunt u vinden op www.medicijnkosten.nl)
Vul voor reizigersadvies tijdig (bij voorkeur minimaal 6 weken voor vertrek) het formulier in bij hen en zij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak.
Verwijsbrieven:
Verwijsbrieven, die niet tijdens het spreekuur worden gemaakt, kunt u kosteloos opgestuurd krijgen of gemaild.
Avond-,nacht- en weekenddienst
Avond-, nacht- en weekenddienst
[Huisartsenpost/doktersdienst]De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld via de huisartsenpost in Harderwijk. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen van de regio NW-Veluwe en Zeewolde samen.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend. Belt u altijd eerst op voor u naar de post toegaat. Tel:088-773 73 71
Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand
Lokatie
De huisartsenpost is gevestigd op het terrein van het St. Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk en bevindt zich aan de achterzijde van het ziekenhuis.