Praktijkassistente
Assistentes:
De assistente beantwoordt de telefoon. Zij maakt afspraken voor de spreekuren van de huisartsen, praktijkondersteunster en de assistente zelf. Ook kan ze met u uitslagen bespreken en korte kleine klachten bespreken.
De assistentes hebben spreekuur volgens afspraak.
Assistente spreekuur
-oren uitspuiten: Indien een prop het oor afsluit en aanleiding geeft tot minder gehoor, kan het oor uitgespoten worden. Wel moet u dan minimaal 2 dagen het oor met olie gedruppeld hebben (bv sla-olie). Indien u in het verleden aan het oor geopereerd bent, kunt u beter overleggen of het wel kan: in sommige gevallen kan het oor dan beter niet worden uitgespoten
-maken van uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
-bepalen van glucose, CRP of Hb via vingerprik
-geven van injecties
-wondbehandeling
-zwachtelen
-bloeddrukmeting, zowel 1-malig als als vaste controle
-maken van ecg’s (hartfilmpje), audiometrie (gehoortest), bepalen Enkel-arm index (aantonen van vernauwde bloedvaten in benen). Dit alles op verwijzing van de huisarts of praktijkondersteuner
-tapen van enkels na verstuikte enkel
-verwijderen van hechtingen
-aansluiten van 24-uursbloeddrukmeter
-behandelen van wratten met stikstof
Praktijkondersteuning
Canan Yilmaz begeleidt patienten met hart- en vaatziekten en bezoekt ouderen in het kader van een ouderenproject. Canan spreekt ook Turks.
Jessica van Wiggen begeleidt mensen met diabetes mellitus (suikerziekte), hart en vaatziekten en stoppen met roken.
Hanneke van de Pol begeleidt mensen bij chronische longziekten, stoppen met roken en ouderenzorg.
Praktijkondersteuning GGZ
Susan Inberg en Thijs van der Haar zijn praktijkondersteuners voor geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).
U kunt met hen een afspraak maken voor hulp bij diverse klachten en hulpvragen op psychisch en sociaal gebied. Voorbeelden zijn spanningen, overbelasting, somberheid, angsten, piekergedachten, verslavingen, problemen in relatie of communicatie, concentratieproblemen, slecht slapen of een levensgebeurtenis zoals een verlies.
Hulp van de POH-GGZ wordt vergoed vanuit uw basisverzekering en valt niet onder het eigen risico. Soms zijn een paar gesprekken voldoende om weer verder te kunnen. Er kan ook langdurige hulp nodig zijn. De POH-GGZ heeft een goed overzicht van de mogelijkheden binnen de huisartsenpraktijk en in de regio. Samen met u zal de POH-GGZ nagaan wat het beste aansluit bij uw situatie en vraag.
Een verkennend gesprek over mentale gezondheid
Als mens hebben we te maken met allerlei problemen en gebeurtenissen. Ook op psychisch en sociaal gebied.
Problemen kunnen heel alledaags of tijdelijk zijn. Ze kunnen ook al langer duren. Dit kan zwaar en ingewikkeld zijn.
Heeft u op dit moment mentale (psychische of sociale) problemen?
Of maakt u zich zorgen over iemand anders? En wilt u daar eens over praten?
U kunt in onze praktijk vragen om een verkennend gesprek.
Dit gesprek heeft u met 2 hulpverleners: een praktijkondersteuner GGZ van onze praktijk (Thijs van der Haar) en een cliëntondersteuner van het Sociaal Team (Annelies Plas of Shanna de Freitas).
Een verkennend gesprek duurt zo’n 60 tot 90 minuten. Een gesprek is kosteloos. We hebben de tijd om u te leren kennen. En om te bespreken wat voor u echt belangrijk is.
Het helpt vaak als u iemand meeneemt naar het gesprek. Zo krijgen we samen inzicht in wat u kan helpen.
Een verkennend gesprek kan gaan over allerlei onderwerpen. Zoals over problemen, mensen om u heen, uw kwaliteiten en interesses, of u iets wil veranderen en wat daarbij nodig is.
Soms is één gesprek genoeg. Er is ook verdere hulp om u te ondersteunen.
We verzoeken u vriendelijk om gemaakte afspraken na te komen of een afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren of verzetten.